top of page

REVIEWS

- Een tijdje geleden kwam jij langs om wat te helpen met T.

Ik wilde toch even laten weten dat sinds jouw hulp T. echt wel een fantastische hond is geworden.

Wandelen aan de riem gaat intussen perfect. Ze kent ook al een heleboel commando's die ze vlot uitvoert. Uiteraard blijft het eigenwijze erin zitten maar dat heb ik leren omarmen.

Intussen is het vertrouwen tussen ons enorm. Wanneer ze alleen is gaat ze in de bench en dat lijkt ze wel fijn te vinden. Het is echt haar eigen plekje geworden.

Sinds een maand is ze volledig zindelijk. Ze is duidelijk erg gelukkig en daarvoor doe ik het uiteindelijk.

Zonder jouw hulp had ik wellicht meer moeite gehad. Daarom wil ik je nogmaals bedanken voor de enorm waardevolle informatie die je met toen hebt meegegeven.

- Heel tevreden over de eerste sessie, een openbaring voor mij hoe Peter meteen de situatie kan inschatten en doelgericht gaat reageren. De doelstelling van de eerste sessie was mijn hond in de nabijheid van een andere hond te kunnen brengen zonder dat de mijne me naar de andere zou ‘slepen’, doelstelling bereikt: na amper een uurtje kon ze andere honden rustig benaderen.

- Onze  hond is ondertussen veel rustiger en vriendelijker geworden. 

Wandelen is geen enkel probleem en ook de aanhankelijkheid begint zich zeer te uiten.
Je zult wel gezien hebben dat wij bijzonder tevreden waren over je sessie.
Bedoeling was om met de hond te kunnen gaan wandelen. Deze doelstelling is volledig bereikt en ik heb de indruk dat via deze wandelingen de hond meer en meer vertrouwen in ons beiden krijgt met het gevolg dat zij veel vriendelijker geworden is, ook tegenover mij.
Wij waren bijzonder tevreden. Mochten er ooit nog problemen opduiken zullen wij niet aarzelen jou te kontakteren.

Beste Peter, wij willen je al enorm bedanken, wij hebben een compleet andere hond! O. weet waar zijn plek is, de oudere hond zet hem nu regelmatig op zijn plaats, na 4-5 dagen zagen we dit al .. O. wist niet wat hem overkwam :-) 

De kinderen zijn nu ook allemaal naar school en we merken dat de honden hiervan ook genieten :-) .. de dochter die gebeten werd, hebben we apart veel laten oefenen met O. ivm eten geven, speelgoed en gaan wandelen en dit gaat eigenlijk heel goed.. ;-) 

O. kijkt toe terwijl anderen eerst eten, koek krijgen en maakt hier helemaal geen punt van .. hij wacht mooi zijn beurt af...:-)

Hij heeft echt zijn plek gevonden in de bench en ren, de afspraak is hier als hij daar in ligt te slapen dat ze hem gerust moeten laten en je merkt dat hij dit heel vaak nu zelf opzoekt en dit als zijn plekje beschouwd, enorm bedankt.

- Het wandelen met K. gaat nu heel goed en ook het in huis plassen en het kapot maken van spullen is volledig gestopt. Ook de vuilnisbakken blijven nu netjes dicht. 

Nogmaals heel erg bedankt voor de hulp! Ik had niet verwacht zo snel zoveel resultaat te zien.

 

 

-  Ik was zeker tevreden over de sessie.

N. reageerde niet enkel bij mij agressief op andere honden. Ook als mijn  zoon met hem ging wandelen deed hij het. Ik ben reeds s'anderdaags naar het bos geweest en hij deed het zeer goed. Ook de volgende dagen. Geen reactie meer naar honden. Ik ben tevreden dat ik met u contact heb gehad .

- Hallo Peter, met onze B. gaat het heel goed en is gelukkig en zijn baasjes zijn ook zeer gelukkig nu we jou hebben leren kennen. 

Met ons eerste gesprek was ik versteld hoe de hond naar jou luisterde en hoe rustig hij was met jou  op de wandeling die we samen hebben gedaan. 

Ook met andere honden was er geen probleem meer met jou hulp .

Daarna kwam het probleem dat de hond niet meer naar buiten wou en ook dit heb je heel snel opgelost .nu gaat hij goed naar buiten soms een kleine aarzeling maar dan hebben we geleerd van jou wat te doen en de hond de tijd geven om rustig te worden en enkele seconden later geen probleem meer en gaat hij graag wandelen. 

Dus Peter wij zijn heel tevreden over jou raadgevingen en de snelle reactie die je voor ons hebt gedaan hiervoor verdien je van ons een standbeeld!

- Hey Peter, de sessie is voor ons goed verlopen. Je collega en jij hadden veel tijd voor ons en we hebben expliciet voor jou gekozen (ondanks de afstand) omdat jij voorstelde om met andere honden te proberen om te kijken op wie ze reageert. Dat bleek de juiste aanpak te zijn. De bedoeling was dat we terug rustig met haar konden wandelen en andere honden konden kruisen zonder dat ze uitviel. Dit doet ze nu niet meer dus voor ons is het doel bereikt.  

- Na uw bezoek hebben we gemerkt dat S. rustiger geworden is.

Hij luistert ook beter naar commando's en is leergierig geworden.

De sessie is voor zeer goed verlopen en we zijn echt blij dat we deze stap gezet hebben.

Hartelijk dank voor de goede ondersteuning en uitleg voor mijn hele gezin!

Uw hulp is echt een aanrader!

Ik ben zeer tevreden over je hulp als gedragstherapeut. Je hebt me steeds bijgestaan in crisissituaties zowel telefonisch als thuis. Ondertussen gaat het met B. zeer goed en kent hij zijn plaats. Ik krijg nu heel veel liefde van hem. Er is een echte band ontstaan...

Dag Peter, Ik heb een andere hond. Ongelooflijk hoe hij nu luistert. Ik kan nu met hem reeds 8 km wandelen met plezier. In de aardewegen mag hij lang lopen. Eens op straat kort en dat gaat zonder trekken. Hij loopt ook niet meer onverwachts achter al wat beweegt zoals vogels, katten en konijnen.

Ik kan u niet genoeg bedanken.

- Intussen is T. alleen in huis te vertrouwen, jaja helemaal los! Bij thuiskomst geen plasjes meer, vuilnisbakken en inboedel intact en alle deuren blijven netjes dicht.

De afgelopen maanden heb ik veel tijd geïnvesteerd in T., dagelijks uitdagen op zowel fysiek als mentaal niveau. We zijn gestart met 3 keer per week joggen, dagelijkse hondenpuzzels en dagelijks commando's oefenen. En hoewel ze soms ongelooflijk eigenwijs kan zijn, vooral tijdens de loopsheid, heeft ze een enorme will to please.

Intussen wordt onze roedel vergezeld van een nieuwe hond, een iets kleiner formaatje maar zeker niet minder pittig. Toch merk ik dat ik dagdagelijks met jouw tips in het achterhoofd mijn roedel leid en met heel veel succes. Ik had nooit verwacht dat ze zo een verrijking kunnen zijn maar ik zou ze niet meer kunnen missen. 

Nogmaals bedankt.

- Dag Peter, wij zijn enorm tevreden van zowel de sessie zelf als het resultaat dat op korte termijn reeds gerealiseerd is. Vooral ons eigen gedrag is aangepast waardoor onze hond nu veel rustiger is en we zelf alle situaties beter kunnen managen, op 2u tijd hebben we alle problemen kunnen aanpakken en dit op een heel praktische manier. Wij hebben nu de volledige controle in de situaties waar het voorheen mis liep.

Beste Peter, we hebben al grote vooruitgang geboekt. Ik ga bijna  dagelijks wandelen met L. en ze blijft de hele tijd mooi naast mij lopen zonder te trekken. Bij het voorbijgaan van een tuin waar een andere hond achter de draad rent en blaft, lukt het wonderlijk goed om L. rustig te houden en haar te belonen met woorden.
Ook bij het kruisen van andere honden, al dan niet blaffende of trekkende, lukt het al heel goed om L. rustig te houden zonder mezelf met haar te verstoppen achter een boom of wagen ;-) ...wat een verschil met voordien.
Ik ben heel positief over de gevolgde training en heb er heel veel geleerd.

- Beste Peter, bedankt voor de opvolging.

Alles verloopt hier prima en we hebben allemaal onze rust terug kunnen vinden, waarvoor enorme dank!

De honden kennen nu al veel beter hun plaats en onze grenzen. Deze kunnen we nu duidelijk overbrengen door de tips die u gaf tijdens de sessie. Oefening baart kunst!

We zijn verbaasd dat we door één enkele sessie al zo ver gekomen zijn. 

Momenteel hebben we geen vragen of nood aan een bijkomende sessie. Moest dit in de toekomst veranderen, contacteren we u zeker opnieuw.

- Ik was zeer tevreden over uw sessie. Zonder dat was ik zenuwachtig gebleven omdat ik niet wist hoe ik tegen N. moest reageren. Nu ben ik rustig en dat wilde ik bereiken.

- Wij waren zeer tevreden over je sessie. We zagen meteen effect en je bracht ons terug op het spoor om onze hond goed op te voeden volgens zijn kwaliteiten. De concrete tips die je gaf waren meteen inzetbaar om ons dagelijks leven te vergemakkelijken. 

- Beste, bij deze wil ik u meedelen dat ik zeer tevreden ben van de les die ik bij u gehad heb!

De sessie heeft mij opgeleverd wat ik wilde bereiken en ik heb nu ook een vele betere band met mijn hond. 

Ik wilde vooral bereiken dat mijn labrador zou stoppen met trekken omdat het echt een gevaar was om mee te gaan wandelen voor mij, ook wilde ik dat ze andere honden zou kunnen negeren tijdens wandelingen, beide doelstellingen zijn afgevinkt want ze doet het super prima! 

Ik wil je bedanken voor de goede info die u mij gegeven heeft, ik kan eindelijk op een ontspannen manier gaan wandelen met mijn honden, de wandelingen zijn terug leuk!

- Dag Peter, allereerst zijn wij heel tevreden over jouw sessie.

Wij hebben ondertussen al heel wat kunnen bereiken en blijven verder doen.

We hebben al een heel andere hond!! 

Ik stuur je in bijlage een filmpje van wat we bereikt hebben ivm haar eetgedrag.

Ons K. is ook veel rustiger en neemt niet zomaar meer het speelgoed van ons zoontje.

Wanneer we zeggen "bench" gaat ze onmiddellijk in haar bench zonder problemen.

Wij zijn dus enorm tevreden en moest er iets in de toekomst zijn nemen we onmiddellijk terug contact op, we hadden ons geen betere sessie kunnen wensen! 

Het wandelen met J gaat heel goed als ik toepas wat jij me aanleerde.

Dan is ze echt heel rustig en geniet van haar wandeling wat ze vroeger nooit deed.

J. heeft duidelijk gedragsveranderingen ondergaan, ook het woordje 'flink' daar doet ze het echt voor :) 

Ik ben zeer tevreden over het verloop van de sessie!

De sessie heeft enorm veel verschil gemaakt in het gedrag van L. Hij leeft zich nu helemaal uit in het loslopen en kennismaken met andere honden. Hij luistert heel goed naar het commando met fluitje. Alsook als we hem soms een tijdje los laten lopen. Hij weet goed tot waar hij mag gaan,  soms probeert hij toch wat verder te gaan, maar met het fluitje komt hij terug en blijft hij tot waar hij mag komen. Zalig gewoon en voor mij ook minder stresserend.

 

- D. lijkt een volledig andere hond! 
We gingen met jouw tips aan de slag en zagen al zeer snel serieuze veranderingen.
Ze kan nu alleen thuis blijven voor een bepaalde tijd en vernielde tot op vandaag niks meer.
Ook de wandelingen lopen een stuk meer ontspannen.
We waren zeer tevreden van de sessie en onze verwachtingen werden meer dan ingevuld.  

- Wij zijn zeer tevreden met jouw komst. Dat was een geweldig moment dat snel voorbij gevlogen was.

De laatste tijd is ze een pak rustiger. Ook als er bezoek komt is ze sneller rustig.

We wisten niet wat we konden verwachten van de sessie, maar die heeft al onze verwachtingen overtroffen.

Een echte oogopener. Zeker ook over onze eigen houding en omgang met haar.

We wilden haar gedrag beter begrijpen en dat  lukt elke dag beter. Op de sessie kregen we zeer veel info en praktische tips die we wat moesten laten bezinken om ze zelf goed toe te passen.

- Ik vond het super, meer dan ik verwachtte, het was enorm leerrijk en vooral een verlichting voor P.

Ik merk rustiger gedrag en ben alleszins enorm tevreden dat je gekomen bent!

- We hebben al veel progressie in het gedrag van R t.o.v. W. Ze bijt niet meer naar hem en ook niet meer naar mij.We zijn dan ook heel tevreden, we hebben heel veel geleerd ivm gedrag van de hond wat goed en slecht is. Er was verkeerd gedrag aanwezig dat wij niet zagen als verkeerd. Door ons hierop te wijzen hebben wij ook adequater gereageerd en hierdoor is de hond veel meer tot rust gekomen. Het kunnen wandelen elk met een hond en het kunnen wandelen met beide honden samen waren mijn doelstellingen. Deze zijn bereikt!

We waren tevreden over het verloop van de sessie.  Onze doelstelling was dat het gedrag van Tony verduidelijkt werd en dit is zeker gebeurd. We zijn hier mee aan de slag gegaan en dit heeft een goed resultaat.

Nogmaals bedankt voor de ondersteuning.

- We vonden het een zeer waardevolle ontmoeting. Zo wisten we waar we al goed mee bezig waren en waarin nog bijsturing nodig was. We wensten voornamelijk te weten wat we fout en niet fout deden naar de opvoeding van onze hond. We hadden het gevoel dat we Z niet meer onder controle hadden en dat ze ons huishouden domineert. Door de tips en je uitleg wisten we hoe we hiermee aan de slag moesten gaan. We merken de laatste maand dat Z zelf heel rustig en aangenaam is in huis. Haar pitsen is niet meer voorgevallen en wanneer we bezoek hebben springt ze al veel minder. We willen jou graag nog bedanken voor de waardevolle tips!!

- Ik was zeer tevreden over de sessie. Er is al een mooie vooruitgang zichtbaar met N. Ze trekt veel minder aan de leiband en wij kunnen haar nu ook meenemen op restaurant. Ze is ook over het algemeen rustiger.

- Het gaat duidelijk beter met het gedrag van L. Ze blaft niet meer constant als we gaan wandelen. Ook kunnen we een hond op hetzelfde voetpad kruisen zonder dat ze heftig reageert, zelfs terwijl de andere hond wél reageert.

Voor mij was de belangrijkste doelstelling W. van de schrik van het wandelen (én de voordeur én de leiband) af te helpen. En dat is uitermate goed gelukt! Intussen is wandelen haar geliefkoosde bezigheid. We genieten er beiden enorm van. Mijn dank is groot!

Wij zijn enorm blij met de vooruitgang dat wij geboekt hebben. P. en N. hebben enorm snel door wat de bedoeling is van de acties die wij ondernemen. Ook hun recall is al enorm hard gevorderd. 

Wij vinden de manier waarop u te werk bent gegaan enorm fijn en effectief.  Bedankt daarvoor!

Ze vindt meer rust en blaft niet zoveel meer als voordien, wat voor ons het grootste probleem was. 

We zijn zeer tevreden over het verloop van de sessie en het resultaat.

- Dag Peter, gisteren en vandaag heb ik N.alleen gelaten en ....ze heeft niet meer geblaft...ik kon ze met de babycamera volgen. Het geeft mij veel moed want ik denk dat het zo zal blijven.

Bedankt voor uw goede zorgen u heeft mij goed geholpen... ik heb nu een leuk en braaf hondje.

Wij zijn super-deluxe tevreden van de sessie die wij met u hebben gehad. Onze B. is een hele lieve en toffe hond geworden. Wij hebben nu een veel rustigere hond om te gaan wandelen. Als wij een terrasje doen gaat hij altijd rustig onder tafel liggen, wij krijgen zelfs complimentjes dat het z'n brave hond is.

Onze doelstelling: minder blaffen en ontspannen wandelen is dus zeker bereikt!

- De sessie was afgestemd op wat wij nodig hadden, heeft ons moed gegeven om onze aanpak bij te schroeven en heeft ervoor gezorgd dat we er 'samen' aan gingen werken. De honden stralen intussen rust uit, zijn gewend aan de nieuwe structuur en laten het ook weten als we het even vergeten! Ook heel blij om te kunnen zeggen dat we nu rustig kunnen wandelen zonder trekken, dit is echt super geëvolueerd. Heel erg bedankt!

 

-  Nu kan ik als baasje met de 2 honden rustig gaan wandelen. Ze blijven mooi aan mijn zijde en ik word niet meer over straat getrokken. 

Ook bij het starten en eindigen van de wandeling kan ik als eerste de deur in- of uitgaan. De honden blijven rustig zitten tot ik hen het bevel geef om te volgen. 

Ook als er iemand aanbelt blijven ze rustig in hun mand zitten, zodanig dat het bezoek niet overweldigd wordt door opspringende honden. Af en toe nog een kleine terugval maar we blijven geduldig corrigeren. 

Mijn belangrijkste doelstelling was dat ik samen met de 2 honden kon gaan wandelen. Voordien ging ik met elk apart een wandeling doen. Een ander doel was ook om de rottweiler zijn plaats te laten leren kennen. Ik heb het gevoel dat ze nu weet wie de baas is waardoor ze rustiger is geworden. Ik ben zeker tevreden over de 1ste sessie en ben verwonderd dat ik op zo n korte tijd zulke vorderingen heb kunnen realiseren. Het is uiteraard als baasje een taak telkenmale alert te blijven en te corrigeren waar nodig.

Beste Peter, ondertussen gaat het fantastisch met onze H., hij wandelt heel flink, hij is veel rustiger geworden, luistert heel goed, doet ondertussen al zn pipi en kaka tijdens de wandelingen, dus kortom een heel flinke kleine man. Hij vindt wandelen nu GEWELDIG en meestal wandelen we gemiddeld 2 uur per dag verdeeld over enkele keren. 

We zijn heel tevreden dat u bij ons langsgekomen bent, we hebben allen er heel veel aan gehad.

Alles wat we wouden bereiken voor onze kleine kapoen is dik in orde. 

- Wat onze sessie betreft: fantastisch!

Niet alleen hebben we middelen gekregen om aan onze hond goed gedrag mee te geven, ook hebben we zelf veel geleerd. waarvoor dank.

 

IN MEMORY OF

bottom of page