REVIEWS

- Een tijdje geleden kwam jij langs om wat te helpen met T.

Ik wilde toch even laten weten dat sinds jouw hulp T. echt wel een fantastische hond is geworden.

Wandelen aan de riem gaat intussen perfect. Ze kent ook al een heleboel commando's die ze vlot uitvoert. Uiteraard blijft het eigenwijze erin zitten maar dat heb ik leren omarmen.

Intussen is het vertrouwen tussen ons enorm. Wanneer ze alleen is gaat ze in de bench en dat lijkt ze wel fijn te vinden. Het is echt haar eigen plekje geworden.

Sinds een maand is ze volledig zindelijk. Ze is duidelijk erg gelukkig en daarvoor doe ik het uiteindelijk.

Zonder jouw hulp had ik wellicht meer moeite gehad. Daarom wil ik je nogmaals bedanken voor de enorm waardevolle informatie die je met toen hebt meegegeven.

- Heel tevreden over de eerste sessie, een openbaring voor mij hoe Peter meteen de situatie kan inschatten en doelgericht gaat reageren. De doelstelling van de eerste sessie was mijn hond in de nabijheid van een andere hond te kunnen brengen zonder dat de mijne me naar de andere zou ‘slepen’, doelstelling bereikt: na amper een uurtje kon ze andere honden rustig benaderen.

- Onze  hond is ondertussen veel rustiger en vriendelijker geworden. 

Wandelen is geen enkel probleem en ook de aanhankelijkheid begint zich zeer te uiten.
Je zult wel gezien hebben dat wij bijzonder tevreden waren over je sessie.
Bedoeling was om met de hond te kunnen gaan wandelen. Deze doelstelling is volledig bereikt en ik heb de indruk dat via deze wandelingen de hond meer en meer vertrouwen in ons beiden krijgt met het gevolg dat zij veel vriendelijker geworden is, ook tegenover mij.
Wij waren bijzonder tevreden. Mochten er ooit nog problemen opduiken zullen wij niet aarzelen jou te kontakteren.

Beste Peter, wij willen je al enorm bedanken, wij hebben een compleet andere hond! O. weet waar zijn plek is, de oudere hond zet hem nu regelmatig op zijn plaats, na 4-5 dagen zagen we dit al .. O. wist niet wat hem overkwam :-) 

De kinderen zijn nu ook allemaal naar school en we merken dat de honden hiervan ook genieten :-) .. de dochter die gebeten werd, hebben we apart veel laten oefenen met O. ivm eten geven, speelgoed en gaan wandelen en dit gaat eigenlijk heel goed.. ;-) 

O. kijkt toe terwijl anderen eerst eten, koek krijgen en maakt hier helemaal geen punt van .. hij wacht mooi zijn beurt af...:-)

Hij heeft echt zijn plek gevonden in de bench en ren, de afspraak is hier als hij daar in ligt te slapen dat ze hem gerust moeten laten en je merkt dat hij dit heel vaak nu zelf opzoekt en dit als zijn plekje beschouwd, enorm bedankt.

- Het wandelen met K. gaat nu heel goed en ook het in huis plassen en het kapot maken van spullen is volledig gestopt. Ook de vuilnisbakken blijven nu netjes dicht. 

Nogmaals heel erg bedankt voor de hulp! Ik had niet verwacht zo snel zoveel resultaat te zien.

 

 

-  Ik was zeker tevreden over de sessie.

N. reageerde niet enkel bij mij agressief op andere honden. Ook als mijn  zoon met hem ging wandelen deed hij het. Ik ben reeds s'anderdaags naar het bos geweest en hij deed het zeer goed. Ook de volgende dagen. Geen reactie meer naar honden. Ik ben tevreden dat ik met u contact heb gehad .

- Na uw bezoek hebben we gemerkt dat S. rustiger geworden is.

Hij luistert ook beter naar commando's en is leergierig geworden.

De sessie is voor zeer goed verlopen en we zijn echt blij dat we deze stap gezet hebben.

Hartelijk dank voor de goede ondersteuning en uitleg voor mijn hele gezin!

Uw hulp is echt een aanrader!

Ik ben zeer tevreden over je hulp als gedragstherapeut. Je hebt me steeds bijgestaan in crisissituaties zowel telefonisch als thuis. Ondertussen gaat het met B. zeer goed en kent hij zijn plaats. Ik krijg nu heel veel liefde van hem. Er is een echte band ontstaan...

- Intussen is T. alleen in huis te vertrouwen, jaja helemaal los! Bij thuiskomst geen plasjes meer, vuilnisbakken en inboedel intact en alle deuren blijven netjes dicht.

De afgelopen maanden heb ik veel tijd geïnvesteerd in T., dagelijks uitdagen op zowel fysiek als mentaal niveau. We zijn gestart met 3 keer per week joggen, dagelijkse hondenpuzzels en dagelijks commando's oefenen. En hoewel ze soms ongelooflijk eigenwijs kan zijn, vooral tijdens de loopsheid, heeft ze een enorme will to please.

Intussen wordt onze roedel vergezeld van een nieuwe hond, een iets kleiner formaatje maar zeker niet minder pittig. Toch merk ik dat ik dagdagelijks met jouw tips in het achterhoofd mijn roedel leid en met heel veel succes. Ik had nooit verwacht dat ze zo een verrijking kunnen zijn maar ik zou ze niet meer kunnen missen. 

Nogmaals bedankt.

- Dag Peter, wij zijn enorm tevreden van zowel de sessie zelf als het resultaat dat op korte termijn reeds gerealiseerd is. Vooral ons eigen gedrag is aangepast waardoor onze hond nu veel rustiger is en we zelf alle situaties beter kunnen managen, op 2u tijd hebben we alle problemen kunnen aanpakken en dit op een heel praktische manier. Wij hebben nu de volledige controle in de situaties waar het voorheen mis liep.

- Ik was zeer tevreden over uw sessie. Zonder dat was ik zenuwachtig gebleven omdat ik niet wist hoe ik tegen N. moest reageren. Nu ben ik rustig en dat wilde ik bereiken.

Het wandelen met J gaat heel goed als ik toepas wat jij me aanleerde.

Dan is ze echt heel rustig en geniet van haar wandeling wat ze vroeger nooit deed.

J. heeft duidelijk gedragsveranderingen ondergaan, ook het woordje 'flink' daar doet ze het echt voor :) 

Ik ben zeer tevreden over het verloop van de sessie!

De sessie heeft enorm veel verschil gemaakt in het gedrag van L. Hij leeft zich nu helemaal uit in het loslopen en kennismaken met andere honden. Hij luistert heel goed naar het commando met fluitje. Alsook als we hem soms een tijdje los laten lopen. Hij weet goed tot waar hij mag gaan,  soms probeert hij toch wat verder te gaan, maar met het fluitje komt hij terug en blijft hij tot waar hij mag komen. Zalig gewoon en voor mij ook minder stresserend. 

- Wij zijn zeer tevreden met jouw komst. Dat was een geweldig moment dat snel voorbij gevlogen was.

De laatste tijd is ze een pak rustiger. Ook als er bezoek komt is ze sneller rustig.

We wisten niet wat we konden verwachten van de sessie, maar die heeft al onze verwachtingen overtroffen.

Een echte oogopener. Zeker ook over onze eigen houding en omgang met haar.

We wilden haar gedrag beter begrijpen en dat  lukt elke dag beter. Op de sessie kregen we zeer veel info en praktische tips die we wat moesten laten bezinken om ze zelf goed toe te passen.

- Ik vond het super, meer dan ik verwachtte, het was enorm leerrijk en vooral een verlichting voor P.

Ik merk rustiger gedrag en ben alleszins enorm tevreden dat je gekomen bent!

- We vonden het een zeer waardevolle ontmoeting. Zo wisten we waar we al goed mee bezig waren en waarin nog bijsturing nodig was. We wensten voornamelijk te weten wat we fout en niet fout deden naar de opvoeding van onze hond. We hadden het gevoel dat we Z niet meer onder controle hadden en dat ze ons huishouden domineert. Door de tips en je uitleg wisten we hoe we hiermee aan de slag moesten gaan. We merken de laatste maand dat Z zelf heel rustig en aangenaam is in huis. Haar pitsen is niet meer voorgevallen en wanneer we bezoek hebben springt ze al veel minder. We willen jou graag nog bedanken voor de waardevolle tips!!

- Ik was zeer tevreden over de sessie. Er is al een mooie vooruitgang zichtbaar met N. Ze trekt veel minder aan de leiband en wij kunnen haar nu ook meenemen op restaurant. Ze is ook over het algemeen rustiger.

- Het gaat duidelijk beter met het gedrag van L. Ze blaft niet meer constant als we gaan wandelen. Ook kunnen we een hond op hetzelfde voetpad kruisen zonder dat ze heftig reageert, zelfs terwijl de andere hond wél reageert.

Ze vindt meer rust en blaft niet zoveel meer als voordien, wat voor ons het grootste probleem was. 

We zijn zeer tevreden over het verloop van de sessie en het resultaat.

- De sessie was afgestemd op wat wij nodig hadden, heeft ons moed gegeven om onze aanpak bij te schroeven en heeft ervoor gezorgd dat we er 'samen' aan gingen werken. De honden stralen intussen rust uit, zijn gewend aan de nieuwe structuur en laten het ook weten als we het even vergeten! Ook heel blij om te kunnen zeggen dat we nu rustig kunnen wandelen zonder trekken, dit is echt super geëvolueerd. Heel erg bedankt!

 

-  Nu kan ik als baasje met de 2 honden rustig gaan wandelen. Ze blijven mooi aan mijn zijde en ik word niet meer over straat getrokken. 

Ook bij het starten en eindigen van de wandeling kan ik als eerste de deur in- of uitgaan. De honden blijven rustig zitten tot ik hen het bevel geef om te volgen. 

Ook als er iemand aanbelt blijven ze rustig in hun mand zitten, zodanig dat het bezoek niet overweldigd wordt door opspringende honden. Af en toe nog een kleine terugval maar we blijven geduldig corrigeren. 

Mijn belangrijkste doelstelling was dat ik samen met de 2 honden kon gaan wandelen. Voordien ging ik met elk apart een wandeling doen. Een ander doel was ook om de rottweiler zijn plaats te laten leren kennen. Ik heb het gevoel dat ze nu weet wie de baas is waardoor ze rustiger is geworden. Ik ben zeker tevreden over de 1ste sessie en ben verwonderd dat ik op zo n korte tijd zulke vorderingen heb kunnen realiseren. Het is uiteraard als baasje een taak telkenmale alert te blijven en te corrigeren waar nodig.

IN MEMORY OF